Víkend s Českým psem - Frenštát p. Radhoštěm

25.05.2009 18:46


který pořádala naše oblíbená kynologická organizace Český pes (www.ceskypes.cz ) ve dnech 15.-17.5.2009

V sobotu ráno 5,50 jsme měli sraz se Silvou a Kimou za radnici v Ostravě, rozhodly jsem se, že než pojedeme vlakem, tak necháme vyběhat psi a projdeme to Komenským sadem. V pořádku jsme došly na nádraží, koupily lístky a čekaly, co udělá Kima, která ještě nikdy nejela vlakem.

Darovi stačilo říci HOP a už naskočil napůl do vlaku, pak vlezla Silva, že Kmínu potáhne za vodítko nahoru a Kimča skočí, ale chyba lávky Kima neee, že prý nastupovat nebude, tak tetě Janě nezbývalo nic jiného než Kimušku vzít do náruče a vložit ji do vlakuJ Pak teta nemohla málem naložit svůj batoh, takže jsme si hned na začátku užili vzrušení. Ve vlaku se tulila Kima k Darovi, jako by říkala, tak tenhle fešák je jenom můj, a kdyby něco, tak mě ochrání, tak si dávejte všichni bacha J měla na něm položené tlapku nebo hlavu. Bylo to moc pěkné na to koukat. Cesta nám trvala 1,20 hod., jelo se docela dobře, akorát stále přistupovali lidé a někam jeli. Byli jsme rádi, že vystupujeme, musím říci, že počasí bylo skvěle, bylo pod mrakem, sice dusno, ale nepařilo slunce. My bydlely v TJ Slovan, což bylo přímo na dráze, protože v Liščím mlýně už nebyla volná chatka a rozhodly jsme se na poslední chvíli, že zůstaneme i na neděli, kdy se konal další trénink coursingu.

Tak konečně jsme byli všichni nachystáni, že začneme běhat. Dorazila i Hanka s Picassem, od které jsem si půjčila ohlávku (Haltinu ) pro Dara, abych zkusila, zda bude tahat i s ní a světe div se žádné tahaní paničky se nekonalo. Takže jsme to tetě zabavili a ten den používali, byla to nekonečná lahoda.



Nakonec se ukázalo, že není přihlášeno tolik psů, jak se čekalo. Takže se rozhodlo, že se poběží tři kola, nakonec to byla dvě kola a jeden sprint, což byla rovinka.



Dar běžel v páru s jedním klukem, ale ten to po pár metrech otočil, protože pro něho byla zajímavější nějaká fenečka, takže jsme běželi sólo. Pak jsme měli běžět sólo, ale přidali k nám nějakou fenečku RR. Běželo se bez náhubku, ale feňule se také obrátila běžela zpět na start. No jo Dar byl na ní moc rychlý, a když se ji střapeček ztratil z očí, tak ji to přestalo bavit, což je pochopitelné.


Konečně na svůj první start přišla Kima, která běžela přímo fantasticky, krásně si odběhala své, ale jaksi si zapomněla kousnout. Oběhla i druhé kolo, prostě je to šikulka. Byla od všech pochválená.


Běžel i Picasso, ten měl skvělý start, ale v polovině tratě nevím, jak kdyby ho to přestalo bavit, otočil se a začal se vracet do cíle, což mu naproti vyběhla Hanka a ukazoval mu střapec . Druhý běh běžel s Ronjou, aby mu ukázala, jak se to dělá, ale Picassíno spíše běžel za Ronjou než za střapcem. Ale běžel, což bylo důležité.


Konečně si všichni zaběhali a my se začaly chystat někam na jídlo, byla nám doporučena jedna hospoda, ale bohužel měli jsme smůlu, byla tam uzavřená společnost, tak jsme ze Silvou a psy za mířily do centra, jestli tam nebude zahrádka, nakonec jsme jednu našli, byl to hotel Radhošt, kde jsem si konečně dali něco na jídlo,ale bohužel začalo pršet, tak jsme byly trochu zklamané, co z načatým večer. Vrátily jsme se do chaty, a jak pršet přestalo, tak jsme vyrazili na procházku. Kima s Darem se vydováděli na polích.


V neděli jsme vstávali kolem 7,30 hod., udělali jsem procházku a čekali až dorazí na 9,00 technika a hlavně naše spása Hanka se snídaniJ Takže jsem seděli venku na verandě s ranní čajíčkem/kávičkou a bylo nám skvěle. Počasí bylo šílené, svítilo sluníčko a nikde ani kousek stínu. Začalo se běhat, odběhlo se prvních pár běhů a bohužel se pokazila technika, chvíli jsme čekali, jestli se to spraví, ale potom nás obcházela Jana a řekla, že bohužel je doběháno. Řekla bych, že nikomu to nevadilo, víkend se vydařil a to bylo hlavní. Jsme rádi, že naviják půjde bez komplikací opravit a my se můžeme těšit na další akci, pořádanou Českým psem.

Všem opět díky za skvělou akci a všem fotografům za skvělé fotky- Gwen, Matoušovi, Lenka- SweetRat ,Katce, elie (já)

 Ostatní fotky z této akce najdete zde