Hon na lišku - II.ročník - coursingový certifikát II.

22.08.2009 19:14

Tak dneska ráno (22.8.2009 ) jsme se všichni tři - panička, Dar a Remus vydali do Radslavic, kde se konal Hon na lišku - II.ročník, tuto akci pořádalo sdružení Českého psa, tady jsme měli v plánu si vyběhat i naše dva poslední párové běhy, ale vše bylo zase proti nám hlavně počasí.

Ráno jsme vyjeli v 6,00 z Ostravy, panička byla vybavená "maruš" (navigace) a mohli jsme se vydat na cestu.  Do Radslavic jsme dorazili kolem 7,30, šli jsme se vyvenčit a pomalu šli na přejímku. Tam jsme i dostali členskou kartičku ČP a zjistili, že běžíme s Adamem. Potkali jsme tam plno známých, ale chyběla nám teta Lucka s Ronjou:-( Začalo se běhat, psi byli rozdělení do několika kategorií a ridgebackové byli až na konci, tak jsme měli možnost sledovat běhy ostatních psů.

Nakonec jsme se také dočkali a mohli se vypravit na start v úplně nové dečce, kterou nám ušila teta Lucka, které tímto děkujeme. Náš běh,ale trval velice krátce, což jsem byl trochu zklamán, protože jsem na něj čekal celý den. Pak jsme čekali až bude odběhnuto první kolo závodu (licencí )a pak se připravil na start Remusek, panička ho přihlásila na trénink. Měl bežet pouze rovinku, ale panička zjistila, že ho to vůbec nebaví, a tak se s ním aspoň proběhla do cíle.

Mezitím se se dělalo vyhodnocení, protože se rozhodlo, kvůli počasí, že se doběhají jenom licence a vyhlasí se výsledky. Licencí se mělo běžet ještě 1O běhů hlavně párových, ale počasí tomu nechtělo, během vyhlášování výsledků, začalo poprchávat, což se změnilo v déšť.

Gratuluji hlavně Darovi, který na svém úplně prvním závodu vyhrál:                                        

    1. místo v kategorii psi RR

Takže rekapitulace dne 1 vítězství a 1 párový běh -  takže nám chybí ještě doběhnout jeden párový běh a coursingový certifikát bude hotový. Tak snad příště to výjde. Musím také pochválit kluky, oba dva byli vzorní a ukázali, že jsou i vychovaní, což jsem ani nečekala :-))

Děkujeme všem  za příjemně strávený den a také organizátorům za super akcičku a těšíme se na další.  Všem fotografům děkujeme za nádherné fotky: Rasaja, Wami , Spice , Molaen