Coursing na ranči Pohoda - Albrechtice u Českého Těšína

19.04.2009 18:13

 

Dne 19.4.2009 jsme znova s Darem vyrazili na coursing pořádaným Českým pes v Albrechticích u Českého Těšína (www.ceskypes.cz ).

Poprvé jsem s Darem jela vlakem a docela jsem se toho obávala, ale musím říci, že jsme to zvládli docela dobře. Lucka s Ronjou a jejím synem Davidem nás čekali na nádraží Ostava - Vítkovice, odkuď jsme jeli vlakem do Albrechtic. Na nástupišti jsme se ještě sešli s Janou a její RR fenečkou Berinkou. Ronja ukázala Darovy, jak se nastupuje do vlaku a přímo tam vyskočila, tak to my jsme vyskočili předními tlapkami a počkali jsem až nás panička zatlačí na zadek a pomůže nám nahoru:-) Trochu komické,ale nakonec jsme to zvládli. Ve vlaku jsme se připojili k Lence a Bestovy ( border kolie ) a už jsme frčel směr Albrechtice. Náš výstup z vlaku byl o hodně lehčí Dar skočil až dolů. Takže paráda.

K ranči Pohoda to bylo pěšky necelé 2 km, což není daleko, po cestě jsem se ještě zastavili v obchodě pro snídani, aby jsme neumřeli hlady. A pak se vydali směr ranč. Cesta k cíli nebyla dlouhá a my jsme tam za krátkou dobu dorazili, bylo kolem 9:40 a divili jsme se, že tam ještě nikdo není, ale za chvíli dojeli organizátoři a další účastníci coursingu. Jana ( organizátorka ) nás seznámila s okolím, jak se chovat a tak dále. Pomalu natahovali dráhu  a my pomalu zaujali místa na louce a seznámili se s tím, jak kdo poběží. Převažovali ridgebaci,

 

ale přišla i skupinka zástupců Barzojů, na které byl krásný pohled při běhu, prostě nádhera.

Šli jsme na start jako první ve dvojicí s Ronjou. Byl to pěkný běh, Dar kopíroval trasu střapce a Ronja se ho snažila dohnat :-) Přece jenom, když Dar běžel později s Montym, tak bylo vidět, že běží rychleji, měl větší motivaci.

A potom už se krásně běželo jeden za druhým, ale čekalo nás jedno překvapení, páničci si po běhu svého psa museli natahovat střapeček a trať byla dlouhá 500m, takže se zapotili i oni. Musím říci, že tahle trať byla lepší, protože byla delší než v Ostravě a psi se museli opravdu namáhat, nebyl to kalsický ovál, ale trať měla i zatáčky, což se mi moc líbilo a bylo přesně vidět, jak, který pes běží, kdo si nadbíhá a kdo kopíruje trasu za střapcem. Opravdu moc dobře udělané.

 

Konečně na start přišli očekávání Barzoji, musím říci, že jsem je viděla poprvé běžet na živo a je to nepopsatelný zážitek, opravdu krása.

 

Akce byla totálně skvělá, Dar byl hodně pochválen, že je totálně skvělý, že na to, že byl na druhém coursingu, tak je moc dobrý. Vlastně běžel párovky s Ronjou a po druhé s Montym. S Montym si to příště dáme bez náhubku, kluci se moc neznali, tak jsme jim je pro jistotu dali, ale nebylo to za potřebí, i když Monty chtěl Dara vytlačit, aby mohl nadběhnout střapci, tak se nic nestalo a kluci beželi nádherné dál. Dar nakonec zpomalil, aby se dostal na dráhu střapce a zase nádherně doběhl do cíle.

Sice se opakuji,ale zase děkuji všem za nádherně strávený víkend s Českým psem a děkuji všem fotografům GwenWami a Matoušovi  a dalším za nádherné fotečky. Těšíme se na další akci.

Další fotky z této akce najde zde