Brněnský zajíc

12.09.2011 16:09

V neděli ráno 11.09.2011 jsme se vydali letos na náš 3. závod v tomhle roce, pořádala ho organizace Český pes a konal se v Brně - Medlánkach. Jako obvykle jsme vyrazily s Luckou a Ronjou a půjčenou "maruš" od Zlatky, která tentokrát zafungovala na jedničku.

Cesta po dálnici byla v pohě, dokud jsme se neblížily k Brnu, ani jsem nevěřila, že takovéhle cestě se říká dálnice. Bylo to šílené a ještě, jak se přede mnou objevil  nápis Autodrom, tak jsem nevěřila vlastním očím. Celou cestu jedu po tankodromu a oni ještě tohle, to jsem si říkala, že si se mně už dělají legraci. Jelikož jsme vyrazily dříve, tak jsme se stavily v Brně na benzínce na kafe, vypustily psy ven z auta, aby protáhly nohy. Kafe bylo totálně skvělé a pokračovaly v naší cestě do Medlánek. Nakonec jsme to našly na jedničku, zaparkovaly auta a začali se sjíždět ostatní účastníci.

Musím říci, že po sobotním tréninku, na kterém bylo úplně svkělé počasí, se neděle táhla v odporném vedru, nebylo kousek stínu, takže skoro všichni měli na autech naházené deky, aby byli aspoň trochu ve stínu. S Luckou jsme konstatovaly, že příště musíme vzít více dek. Ronja s Darem tyto závody leželi totálně mrtví. Dar celou dobu v kufru auta a Ronja, kde se dalo, což jsme teda koukaly.

Když začaly závody, tak si každý v tom parnu přál ať už je konec. Dar s Ronjou beželi oba dva běhy spolu, což pro nás s Luckou bylo skvělé, žáden stres. Restaurace v Medlánkach byla totálně skvělá, nikdo z účastníku akce si nemohl těžovat, se psi se dalo sedět na terase, a že jich tam bylo požehňaně. Podávali skvělou kofolu a dalo se zde i najíst. My jsme je navštívili 2 x, po prvním kole a pak i po druhém, kdy se čekalo na vyhlášení výsledků. U mě se tentokrát na dráze nekonal žáden pád, ale teta Lucka nám předvedla dokonalý placák, při kterém jsme ji politovali, ale se i zasmáli.

 

Celý druhý běh Ronji s Darem můžete zhlédnout zde

Myslím, že tentokrát toho měli všichni plné kecky, díky umornému počasí - vedru. Konečně jsme se dočkali vyhlášení výsledku. Největší borec dne byla RONJA vyhrála 1. místa v kategori feny bez PP nad 45 cm, nejlepší pes kategorie bez PP a nejlepšího psa dne. Ronji blahopřejeme. Dar se umístil na 3. místě v kategorii psi bez PP nad 45 cm.

Po vyhlášeni jsmë mohli konečně naskákat do aut a vydat na zpáteční cestu. Myslím, že zpáteční cestu, by si s námi s Luckou všichni užili. Nejprve jsme se vyměnily za volantem, což já skoro skončila v příkopě, jak jsem měla proležené nohy z auta. A pak mi švihlo v hlavě a začla jsem Lucce prozvěvovat, což na mě koukala jak na cvoka ( neboť jsem ještě nekoupila rádio do auta, bylo potřeba jiné věci ) hlavně na mou oblíbenou "batman je pako ", ale pak se nedala zahambit ani Lucka a tak jsme to váleli až do Ostravy, kdy jsme skončily u písničky "vysoký jalovec". Víte jak to je: " jebe Vám příjďte k nám".

Děkujeme všem,kteří pomáhali organizátorům a trpěli v tomto počasí, starterům a dalším.

Děkujeme za fotky a videa z této akce Zlatce, najdete je zde

Fotky z vyhlášení zde