Bílá - Radhošť

03.11.2009 15:54

Panička nás jednoho říjnové dne vytáhla na Bílou. Remusek jako obvykle poblinkal auto. Bylo nádherné počasí a proto tam bylo i hodně lidí, což nás trochu překvapilo. Ale my jsme stejně mohli jít celou cestu na volno. Potkali jsme jorkšíry a ohaře a další pejsky. Panička si nahoře v chatě dala teplou polévku a my vzorně leželi u stolu a každý nás chválil, jak jsme šikovní. Bylo opravdu nádherně a tak jsme udělali i pár fotek, které najdete zde.

V sobotu 31.října jsme se vydali autem směr Raztoka, že si uděláme výlet na Radhošť. Samozřejmě tento nápad dostalo více lidi a místo, aby člověk na horách skoro nikoho nepotkal, bylo to jak na Václaváku. Tak panička rozhodla, že půjdeme po zelené značce, která je trochu náročnější. A my byli rádi, protože přímo za zatáčkou na nás koukal další ridgeback, a když jsme přišli blíže zjistili jsme, že je to Indy a začalo malé ridgebačí řádění. Paničky si pokecaly a my si užívali řádění, panička zavelela k odchodu,ale Remuskovi se moc nechtělo a utíkal s Indy jiným směrem než jsme měli jít. Panička na ně něho volala tady jdeme, a když to nepomohlo, tak udělila povel ke mně a to už i Remusek ví, že poslechnout se musí, tak okamžitě vyběhl kopec a připojil se k nám. Konečně jsme se vydali směr les po zelené, najednou panička zastavila a musela se vydýchat - no jo je tam trochu  řidký vzduch - mě a Remuskovi to ale vůbec nevadilo a dováděli jsme a honili se po cestě, samozřejmě jsme nezapomněli kontrolovat paničku, jestli se nám neztratila a za to jsme byli odměněni piškotem.

Panička se kochala krajinou,ale všude byla mlha, tak toho moc neviděla, sem tam nám hodila klacek a my se o něj přetahovali. A ona se mohla vydýchat, protože sice ráda chodí po horách, ale musí si zvyknout na vzduch. Konečně jsme došli nahoru, kde nádherně svítilo sluníčko a tam to vypadalo jako na zmiňovaném Václaváku. Trochu jsme se prošli na sluníčku a už volala teta Marika, něco potřebovala, tak jsme se po chvilce otočili a šli na zpět. Zpáteční cesta uběhla rychleji a Dar se stavěl každému do cesty, aby ho lidé hladili. Pod kopcem jsem si dala konečně hamburgera něco teplého, ale klukům bylo zima, tak jsem je naložila do auta a vydali se domů, kde kluci zalehli.